...

Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi

Hakkımızda

Merkez olarak amacımız; Coğrafi bilgi sistemleri ve uzaktan algılama uygulama ve araştırmaları ile ilgili yürütülen faaliyetleri tespit etmek, konu ile ilgili mevcut kamu kuruluşlarını, yerel yönetimleri ve bilimsel faaliyetleri belirlemektir.

Bu noktada, küresel ısınma, taşkın, deprem, yangın, volkan patlamaları, tayfunlar vb doğal afetlerin tespiti, sebeplerinin/etkilerinin/sonuçlarının belirlenmesi; bitki örtüsü, zemin sınıfı, zemin geçirimliliği vb. yerküre fiziksel ve jeolojik özelliklerinin belirlenmesi/izlenmesi; doğal kaynakların araştırılması; ekolojik dengenin korunması; arkeolojik ve kültürel yapıların denetimi; kentsel/kırsal yönetim faaliyetlerinin/unsurlarının etkinliklerinin arttırılması gibi yerel, bölgesel ve global alansal/zamansal analiz gerektiren teorik ve uygulama problemlerine farklı disiplinleri, ulusal/uluslararası öğretim üyeleri, araştırmacılar ve öğrencileri bir araya getirerek bütünleşik bir bakış acısıyla yaklaşacak, bu doğrultuda bilgi üretecek, çözümler geliştirecek ve uygulayacak multidisipliner bir çatıya duyulan ihtiyaç çerçevesinde Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Coğrafi Bilgi Sistemleri ve Uzaktan Algılama Uygulama ve Araştırma Merkezi 22 Temmuz 2019 Tarih 30839 sayılı resmi gazetede yayınlanarak kurulmuştur.